پهپه لوسادا: ترجیح میدهیم حتی روی چمن مصنوعی تمرین هم نکنیم!
تبَریکا - بازیکنان نساجی طی این فصل متحمل مصدومیتهای فراوانی شدند و آنها علت عمدهی این مسئله را استفاده از چمن مصنوعی میدانند. بنابراین، تصمیم گرفتیم گفتگویی با بدنساز این فصل تیم نساجی مازندران داشته باشیم و تا حد ممکن زوایای این اتفاقات را واکاوی کنیم. آنچه در ادامه خواهید خواند مصاحبه اختصاصی تَبَریکا با پهپه لوسادا، مربی بدنساز این فصل نساجی است:
سلام پهپه لوسادای عزیز، ممنون از اینکه فرصت این مصاحبه را در اختیار ما قرار دادید. همانطور که میدانید طی این فصل چندین مصدومیت داشتیم از جمله نظری، شیری، عباسزاده، گِوِلِسیانی و... و آنها از چمن مصنوعی ورزشگاه وطنی به عنوان علت اصلی مصدومیت خود نام بردند. به عنوان مربیای که در ازتوانی، بدنسازی، و علم تمرین در اروپا تخصص گرفتید میخواهیم نظر شما را دربارهی این اتفاقات بدانیم.
❓آیا درست است که چمن مصنوعی باعث آسیبدیدگی در فوتبالیستهای حرفهای میشود؟ چه خصوصیتی در این نوع چمن باعث آسیب میشود؟ و البته بفرمایید چه نقاطی از بدن در معرض خطر و آسیب هستند؟
بله، درست است، چمن مصنوعی باعث آسیبدیدگی میشود و علت اصلی آسیبدیدگیها این است که این نوع چمن از چمن طبیعی سفتتر است و عضلات و مفاصل نمیتوانند اثر برخورد با سطح سفت چمن مصنوعی را جذب کنند. به همین خاطر، معمولاً مفاصل مچ پا و زانو و عضلات همسترینگ و کشاله ران آسیب میبینند.
❓آیا حرکات بازیکنان مثل پرش، چرخش، پاس، دریبل و... روی چمن مصنوعی با چمن طبیعی تفاوت دارد؟ چمن مصنوعی باعث سختی کار میشود؟
قطعاً بله! حرکت فوتبالیستها برای تغییر مسیر، سرعت، پرش، برخوردها و... فرق میکند. تمام الگوهای حرکتی درگیر این مسئله است.
❓به علاوه، بازیکنها میگویند بازی روی چمن مصنوعی انرژی بیشتری از آنها میگیرد و آنها را بیشتر خسته میکند. آیا واقعاً بازیکنان انرژی بیشتری صرف میکنند؟
نه، اصلا اینطور نیست. در واقع آنها به این دلیل که مفاصل و عضلاتشان ضربات بیشتری میخورند و نمیتوانند اثر اصابت با چمن مصنوعی را جذب کنند، احساس خستگی بیشتری میکنند.
❓اگر فرض کنیم تیم در هفته ۷ جلسه تمرین میکند، چند جلسه از این تمرینات را میتوان روی چمن مصنوعی برگزار کرد؟
من ترجیح میدهم روی چمن مصنوعی هیچ تمرینی نکنیم! اما جدا از آن، ما مشکلاتی در ارتباط با امکانات داریم. برای مثال در هفتهی گذشته و برای آمادگی جهت مقابله با سایپا ما در چهار زمین متفاوت تمرین کردیم.
❓آیا تمرین و بازی روی چمن مصنوعی روی ریکاوری تأثیر میگذارد؟ آیا زمان طولانیتری برای ریکاوری بازیکنان پس از بازیهای خانگی صرف میکنید؟
بله، ریکاوری زمان بیشتری میطلبد و رابطهی مستقیمی میان سطح زمین فوتبال و زمان ریکاوری وجود دارد.
❓اگر صادقانه بخواهید بین ۱ تا ۱۰ به کیفیت زمین وطنی برای انجام یک بازی حرفهای فوتبال نمره دهید، چه نمرهای میدهید؟ ارزیابیتان از چمن ورزشگاه وطنی را بفرمایید.
فکر میکنم ۶ میدهم. کاری که میتواند اندکی به بهبود وضعیت چمن مصنوعی وطنی کمک کند این است که پیش از بازیها و تمرینها زمین را آبیاری کنند. اگر بازی پرسپولیس را به خاطر بیاورید، هوا بارانی بود و توپ خیلی راحت به چرخش در میآمد، گرچه گِوِلِسیانی در آن بازی مصدوم شد.
❓آیا نکتهای به نظرتان میرسد که در گفتگویمان از قلم افتاده باشد؟
اگر میخواهیم پیشرفت کنیم، منظورم نساجی و تمام فوتبال ایران است، باید به زمینهای بازی و زمینهای تمرین توجه کنیم. نه تنها در سطح حرفهای بلکه حتی در سطوح پایه هم باید چنین باشد. بازیکنان جوان آیندهی فوتبال ایران هستند.
❓بسیار متشکرم مربی لوسادای عزیز، گفتگوی لذتبخشی بود.
سپاسگزارم، همچنین برای من. زنده باد نساجی!
☑️ مصاحبه و ترجمه اختصاصی تبریکا: ساسان طالبی
تبَریکا؛ رسانه خبری تحلیلی فوتبال مازندران