گزارش ویژه؛ نحوه بازسازی ورزشگاه وطنی
تَبَریکا – ساخت و ساز در ورزشگاه شهید وطنی در حال انجام است و هواداران لحظه به لحظه پیگیر روند پیشرفت پروژهها در این ورزشگاه هستند. طبق برنامههای قبلی، قرار بوده است سکوی جدید غربی با ظرفیت حدود 4000 نفر در قسمت پشت دروازه ساخته شود اما در حالی که جزییات اجرای این سکو به طور کامل در نقشهها پیشبینی شده، بنا به دلایلی فعلا اجرای آن کنسل شده و زمان شروع ساختوساز مشخص نیست. احتمال میرود در صورت استقبال هواداران از بازیهای نساجی در لیگ برتر نسبت به لیگ یک و کمبود فضاهای ورزشگاه، در فاصله بین دو نیم فصل ساخت این سکو نیز به مرحله اجرایی دربیاید. طبق اعلام طراح این پروژهها، به طور معمول طراحی چنین نقشههایی حدود 3 تا 4 ماه زمان میبرد اما اکنون تمام تلاشها بر این است که در فاصله 2 ماه تمامی روند طراحی، نظارت و اجرا در کمترین زمان ممکن به پایان برسد و ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر آماده پذیرایی از بازیهای لیگ برتر شود. توضیحات طراح پروژههای بازسازی ورزشگاه را در ادامه میخوانید:
طراحی سکوی ضلع شرقی
سکوی ضلع شرقی استادیوم فوتبال شهید وطنی با طولی برابر 80 متر و عرض متغیر از 23 متر الی 18 متر طراحی شده است که این متغیر بودن عرض و پلکانی شدن آن، به دلیل کجی زمین است. این سکو در صورت نصب صندلی، گنجایش پذیرش حدودا 5000 نفر را داراست. پیشبینی میشود در صورت عدم نصب صندلی این تعداد تا 6000 نفر هم قابل افزایش خواهد بود. راهروی این سکو به عرض 3.5 متر، مسیر تردد به دو سکوی شمالی در دو طرف جایگاه خواهد بود. همچنین فضای خالی زیر سکو به دو بخش عمومی (سرویس، بوفه و ...) و خصوصی (رختکن، اتاق داوران و ...) تقسیم خواهدشد.
فضای داخلی جایگاه ضلع شرقی
از فضای داخلی جایگاه تماشاگران در ضلع شرقی استادیوم شهید وطنی میتوان به عنوان حساسترین و مهمترین قسمت بازسازی ورزشگاه نام برد. این بخش طبق استانداردهای موجود، بخشنامه ابلاغی از فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ و طی جلسات متعدد با نماینده فدراسیون طراحی شده است و تلاش شده در کنار رعایت تمامی استانداردها به زیبایی و به روز بودن آن نیز توجه ویژهای شود. علاوه بر امکانات موجود برای تیمها اعم از رختکنهای مجهز، سالن کنفرانس مطبوعاتی، فضای میکسدزون و ....، به میزان مورد نیاز سرویس بهداشتی و بوفه برای استفاده تماشاچیان پیشبینی شدهاست. بعد از نصب اسکلت توسطه سولهساز، مراحل اجرای رو و زیر سکو به طور همزمان و موازی انجام خواهدشد.
فضاهای ضلع شمالی استادیوم
جایگاه تماشاگران در این بخش توسط پیمانکار محترم از نظر استحکام مورد بازرسی قرار گرفت و در موارد لازم تقویتهای مورد نیاز صورت گرفت. جایگاه تماشاچیان در سمت راست ساختمان VIP، با جداسازی یک بخش به عنوان CATEGORY 1 با گنجایش تقریبی 200 نفر، با نصب صندلی تبدیل به جایگاه CIP میشود و میزبان مهمانان ویژه خواهد بود. در ردیف بالای CATEGORY 1 جایگاه خبرنگاران مجهز به میز و صندلی با گنجایش 40 نفر، پیشبینی شده است. در همین ردیف جایگاهی نیز برای معلولین محترم پیشبینی شده که با ایجاد رمپ، رفت و آمد برای حضور آنان تسهیل میشود. همچنین جایگاه VIP فعلی تبدیل به VVIP با گنجایش 50 نفر و طبقه زیرین با اعمال تغییرات در ساختار فعلی به جایگاه VIP با گنجایش 50 نفر تبدیل میشود. محل استقرار دوربینها نیز به بالاترین طبقه ساختمان VIP منتقل میشود و در دو طرف آن جایگاه مخصوص گزارشگر رادیو و تلوزیون قرار میگردد.
برجهای نوری و اسکوربورد ورزشگاه
طبق ابلاغیه سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال، نور ورزشگاه میبایست معادل کلاس چهار فیفا، برای دوربین ثابت 2000 و دوربین سطح زمین معادل با 1400 لوکس نوری باشد (هر لوکس معادل یک لومن بر متر مربع است. در علوم نورسنجی، لوکس به عنوان مقیاسی برای سنجش شدت نوری که بهوسیله چشم انسان درک میشود مورد استفاده قرار میگیرد). همچنین پیشبینی ژنراتور پشتیبان و نور اضطراری جهت تردد تماشاگران در شرایط قطع برق نیز باید فراهم گردد. به همین منظور تعداد پروژکتورهای پیشبینیشده برای هر دکل، 32 دستگاه با قابلیت ارتقا تا 40 دستگاه است و بر همین اساس محاسبات فونداسیون دکل با ارتفاع 30 متر انجام گرفته است؛ البته باید گفت که با همین 32 دستگاه 1500 لوکس مورد نیاز تامین میگردد (میزان روشنایی ورزشگاه آزادی 1650 لوکس تخمین زده میشود). همچنین فونداسیون مورد نیاز اسکوربورد نیز در حال انجام است و با تولیدکننده هم توافقات اولیه صورت گرفته است. در صورت محقق شدن به موقع توافقات مالی با اداره کل ورزش و جوانان و فراهم شدن میزان توان برق مصرفی لازم برای ورزشگاه توسط اداره برق قائمشهر، اسکوربورد و برجهای نوری ورزشگاه تا 45 روز دیگر قابل بهرهبرداری خواهد بود.